- Őszi KORAI, fóliás és szabadföldi fajták
- ŐSZI ültettésű fokhagyma fajták
- Őszi/TAVASZI ültettésű fokhagyma fajták
- FÉMZÁROLT fokhagyma vetőmagok
- VÖRÖSHAGYMA DUGHAGYMA , VÖRÖSHAGYMA VETŐMAG
- ZÖLDSÉG VETŐMAGOK
- ÉTKEZÉSI VÖRÖSHAGYMA,FOKHAGYMA
- ALTERNATÍV NÖVÉNYVÉDELEM
- KISKERTI LOMBTRÁGYA CSOMAGOK
- LOMBTRÁGYÁK
- BIOSTIMULÁTOROK
- Mezo és mikroelem készítmények
- STOLLER termékek , lombtrágya program
- Öntöző műtrágyák
- Szervestrágyák
- Talajkondíciónáló alaptrágyák, és talajélet javító készitmények
- Műtrágyák
- Talajjavító tőzeg
- Kiadványok, könyvek
- Termelési / feldolgozási eszközök
MAKÓI dughagyma 14-20 mm (III.)
A dughagyma mérete 14-20 mm
950-1000 db/kg
A dughagyma ültetési ideje : oktober elejétől - március végéig.
Az ajánlott sortávolság: 25-30 cm
Tőtávolság: 6-8 cm
Ültetési mélység: 2-3 cm
-
MAKÓI VÖRÖSHAGYMA
A Makói vöröshagyma vagy Makói hagyma főbb jellemzői:
Az egy évszázadot meghaladó tudatos népi nemesítői munka alakította ki az észak-nyugati, csapadékos területeken termelt hagymához viszonyítva közepes méretű,
gömbölyű alakú, bronzvörös külső színeződésű, többrétegű, szilárd borító héjjal rendelkező makói típust.Ezek a tulajdonságok alkalmassá tették a hagymát a nagy távolságú szállításra, hiszen évtizedeken keresztül lovas kocsikon, több száz kilométer
távolságra levő piacokra szállították értékesíteni.
Jellemzők:
– megjelenés: a hossztengelye mentén enyhén megnyúlt gömb alakú test, beérett állapotban bronzvörös, zárt héjazat;
– méret: 35-80 mm átmérő között
– a fényes, kemény külső páncéllevelek több rétegben szorosan záródnak, tökéletesen védik a hagymaleveleket;
– beltartalom:
• magas, 16% feletti szárazanyag-tartalom (szemben a többi hagymafajta 10% alatti szárazanyag tartalmával), amelyet a makói tájkörzetre jellemző
termesztéstechnológia és a száraz, nyárvégi időjárás eredményez és amely jó tárolhatóságot biztosít, ezért a hagyma sokáig eltartható (mivel alacsony
nedvességtartalma nem kedvez a romlásnak), későn csírásodik, beltartalmi értékeit egész télen át megtartja.
• kemény, tömör hús, csontfehér színezet,
• 1,6-1,7% fehérjetartalom, 22 féle aminosav, fenolsavak, 30 féle nyom- és mikroelem,
– étkezési tulajdonságok:
• a termék egyedülálló ízét a benne levő kémiai vegyületek kedvező aránya, különösen a csípős, fűszeres ízért felelős magas allilszulfid-tartalom,
valamint a C-vitamin, peptid, pektin és cukortartalom adja.
Ezek a kedvező tulajdonságok a kétéves termesztési forma és a környezeti tényezők egymásra hatása eredményeként nemcsak felhalmozódtak a makói hagymában, hanem
genetikailag öröklődnek is.