RENDELÉSSEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ

IRODA 

(9-15 óráig)

 0662     663759      

 


 

Hírlevél
TOP termékek
Szűrés
Eltarthatóság
Termékajánló
Látogató számláló
0
2
8
2
2
0
3
Tanúsítvány
SSL Certificate
Támogatás

Termék részletek


MAKÓI dughagyma 19-24mm (I.)

ÚJ
Raktárkészlet: 0 kg
MAKÓI dughagyma 19-24mm (I.)
  • MAKÓI dughagyma 19-24mm (I.)
  • MAKÓI dughagyma 19-24mm (I.)
  • MAKÓI dughagyma 19-24mm (I.)
  • MAKÓI dughagyma 19-24mm (I.)
  • MAKÓI dughagyma 19-24mm (I.)
2 550 Ft
Nincs raktáron

A dughagyma  mérete 19-24mm

250-300 db/kg

A dughagyma ültetési ideje : oktober  elejétől - március végéig.

Az ajánlott sortávolság: 25-30 cm

Tőtávolság: 6-8 cm

Ültetési mélység: 2-3 cm

  • MAKÓI VÖRÖSHAGYMA

    A Makói vöröshagyma vagy Makói hagyma főbb jellemzői:


    Az egy évszázadot meghaladó tudatos népi nemesítői munka alakította ki az észak-nyugati, csapadékos területeken termelt hagymához viszonyítva közepes méretű,
    gömbölyű alakú, bronzvörös külső színeződésű, többrétegű, szilárd borító héjjal rendelkező makói típust.

    Ezek a tulajdonságok alkalmassá tették a hagymát a nagy távolságú szállításra, hiszen évtizedeken keresztül lovas kocsikon, több száz kilométer
    távolságra levő piacokra szállították értékesíteni.
    Jellemzők:
    megjelenés: a hossztengelye mentén enyhén megnyúlt gömb alakú test, beérett állapotban bronzvörös, zárt héjazat;
    méret: 35-80 mm átmérő között
    – a fényes, kemény külső páncéllevelek több rétegben szorosan záródnak, tökéletesen védik a hagymaleveleket;
    beltartalom:
    • magas, 16% feletti szárazanyag-tartalom (szemben a többi hagymafajta 10% alatti szárazanyag tartalmával), amelyet a makói tájkörzetre jellemző
    termesztéstechnológia és a száraz, nyárvégi időjárás eredményez és amely jó tárolhatóságot biztosít, ezért a hagyma sokáig eltartható (mivel alacsony
    nedvességtartalma nem kedvez a romlásnak), későn csírásodik, beltartalmi értékeit egész télen át megtartja.
    • kemény, tömör hús, csontfehér színezet,
    • 1,6-1,7% fehérjetartalom, 22 féle aminosav, fenolsavak, 30 féle nyom- és mikroelem,
    étkezési tulajdonságok:
    • a termék egyedülálló ízét a benne levő kémiai vegyületek kedvező aránya, különösen a csípős, fűszeres ízért felelős magas allilszulfid-tartalom,
    valamint a C-vitamin, peptid, pektin és cukortartalom adja.
    Ezek a kedvező tulajdonságok a kétéves termesztési forma és a környezeti tényezők egymásra hatása eredményeként nemcsak felhalmozódtak a makói hagymában, hanem
    genetikailag öröklődnek is.

  • A fej átmérője mm-ben 
    19 – 24
    Raktárkészlet
    0 kg
    Cikkszám
    fokx972589
    Státusz
    ÚJ    
    Tömeg
    1 kg
Webáruház készítés