Kategóriák
- Őszi KORAI, fóliás és szabadföldi fajták
- ŐSZI ültettésű fokhagyma fajták
- Őszi/TAVASZI ültettésű fokhagyma fajták
- FÉMZÁROLT fokhagyma vetőmagok
- Vöröshagyma ( étkezési )
- VÖRÖSHAGYMA DUGHAGYMA
- Talajkondíciónáló alaptrágya
- Műtrágyák
- Szervestrágyák
- Lombtrágyák
- Biostimulátorok
- Mezo és mikroelem készítmények
- STOLLER termékek , lombtrágya program
- Talajjavító tőzeg
- Kiadványok, könyvek
- Termelési / feldolgozási eszközök
- Növényvédőszer
TOP termékek
Szűrés
Eltarthatóság
Termékajánló
Látogató számláló
0
2
1
9
0
0
8
Tanúsítvány

Partnereink
Termék részletek
Makói CR vöröshagyma ( 45-70 mm )
A Makói vöröshagyma vagy Makói hagyma a hagymafélék családjába
tartozó növény, amely kiválóan alkalmazkodott Makó és környéke környezeti
adottságaihoz.
A Makói vöröshagyma vagy Makói hagyma esetében ezek a földrajzi környezetnek
köszönhető tulajdonságok a következők: magas szárazanyag-tartalom, erős ízhatás, jó
eltarthatóság.
A vöröshagymát alapvetően magról vetve termesztik világszerte, azonban a Makó térségi
száraz, csapadékmentes és napos időjárás miatt a vöröshagyma egy nyáron nem tudott
kellő nagyságúra növekedni ezért termesztését az ún. dughagymás termesztési mód
kialakítása révén egy évvel meg kellett hosszabbítani, ez az idő – és költségtöbblet
azonban az évszázados helyi termelői nemesítés eredményeként egyedülálló
tulajdonságokat eredményezett.
A makói dughagymás vöröshagyma genetikai anyagának felhasználásával, abból
kinemesítve hozták létre a makói hagyma egyéves termesztésű, magról vetett változatát,
amely a dughagymással azonos értékű, mindkettő makói típusú fajta. Utóbbi a genetikai
és környezeti (talaj, napfény, stb.) hatások révén megőrizte a dughagymás változat
beltartalmi értékét.
tartozó növény, amely kiválóan alkalmazkodott Makó és környéke környezeti
adottságaihoz.
A Makói vöröshagyma vagy Makói hagyma esetében ezek a földrajzi környezetnek
köszönhető tulajdonságok a következők: magas szárazanyag-tartalom, erős ízhatás, jó
eltarthatóság.
A vöröshagymát alapvetően magról vetve termesztik világszerte, azonban a Makó térségi
száraz, csapadékmentes és napos időjárás miatt a vöröshagyma egy nyáron nem tudott
kellő nagyságúra növekedni ezért termesztését az ún. dughagymás termesztési mód
kialakítása révén egy évvel meg kellett hosszabbítani, ez az idő – és költségtöbblet
azonban az évszázados helyi termelői nemesítés eredményeként egyedülálló
tulajdonságokat eredményezett.
A makói dughagymás vöröshagyma genetikai anyagának felhasználásával, abból
kinemesítve hozták létre a makói hagyma egyéves termesztésű, magról vetett változatát,
amely a dughagymással azonos értékű, mindkettő makói típusú fajta. Utóbbi a genetikai
és környezeti (talaj, napfény, stb.) hatások révén megőrizte a dughagymás változat
beltartalmi értékét.
-
Raktárkészlet 0 kgCikkszám fokx384737Tömeg 1 kg